DA LI I SRBIJU ČEKA OVAJ SCENARIO? Oluja paralisala Sloveniju: Na puteve padala stabla!
Foto: Printscreen

 

Trenutno svi putevi su prohodni, ali se savetuje oprez na putu.

Najteže je u opštinama Solčava, Velenje, Vojnik, Kranj, Podvelka, Ravne na Koroškem, Žalec i Maribor, prenosi portal 24UR.


Kako se navodi, nadležnim službama prijavljeno je 17 incidenata, a pored profesionalnih vatrogasnih brigada bilo je angažovano i 11 dobrovoljnih.

Najviše posla bilo je oko uklanjanja stabala koja su padala pod težinom snega i blokirala puteve.

U regionu Savinjska palo je 40 santimetara snega, dok je na planinama izmereno i više od pola metra snega.

 

 

U gostovanju na TV emisiji "Beogradska hronika", domaći meteorolog Nedeljko Todorović je rekao da će krajem decembra sneg prekriti Beograd.

"Snežni pokrivač može se očekivati u novogodišnjoj noći", rekao je on i dodao da ledeni talas na naše prostore stiže iz Rusije.

Đorđe Đurić o vremenskim prilikama 

DA LI I SRBIJU ČEKA OVAJ SCENARIO? Oluja paralisala Sloveniju: Na puteve padala stabla!

YT/ Novo jutro

 

Ovog vikenda naša zemlja se nalazi u prednjem delu ciklona, čiji se jedan od sentara nalazi nad severnim delovima Jadrana, a drugi nad centralnom Evropom.

– Nad našim područjem preovladavaju južna visinska strujanja, pa dolazi do priliva i veoma tople vazdušne mase sa juga i sa Mediterana, ali stižu i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa je u predelima sa padavinama bilo kiše sa česticama pustinjskog peska. Inače, zbog ciklona, vazdušni pritisak ovog vikenda je znatno ispod normale i to za 15 do 20 milibara. U nastavku dana u Srbiji će biti umereno oblačno i veoma toplo sa sunčanim intervalima, uz pojačanje južnog vetra, a vetar će imati karakteristike fena, naročito u Podrinju, u Beogradu, u centralnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije gde će biti i najtoplij – objašnjava meteorolog Đorđe Đurić.

Maksimalna temperatura biće od 14 do 20 stepeni. Današnje temperature više su i za 10 stepeni, pa i više od proseka za sam kraj novembra, s obzirom na to da je prosek od šest do 10 stepeni. Maglovito i hladnije danas samo u Negotinskoj Krajini, uz temperature do 10 stepeni. Pred kraj dana u severozapadnim, južnim i jugozapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, a biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom.

Detaljnu prognozu pročitajte OVDE. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading