POLITIČARKA DOBILA TRUDOVE Sela na bicikl, otišla u bolnicu i porodila se
Fejsbuk

Novozelandska poslanica Džuli En Dženter sela je u nedelju rano na bicikl i uputila se u bolnicu. Već je imala trudove i porodila se sat kasnije.

"Velike vesti!" političarka Zelenih objavila je na svojoj Fejsbuk stranici nekoliko sati kasnije.

"Jutros u 3.04 dočekali smo najnovijeg člana naše porodice. Iskreno, nisam planirala da vozim bicikl, ali se to na kraju dogodilo", napisala je.

Ta ostrvska država sa pet miliona stanovnika već ima reputaciju prizemnih političara. Premijerka Džasinda Ardern je uzela porodiljsko odsustvo dok je bila na funkciji i dovela svoje tromesečno dete na sastanak Ujedinjenih nacija dok je još dojila, piše Rojters.

"Moje kontrakcije nisu bile tako loše kada smo dva sata posle ponoći krenuli u bolnicu. Iako su bile u razmaku od dva do tri minuta, pojačale su se do trenutka kada sam stigla do bolnice 10 minuta kasnije", napisala je Dženter.

"Zapanjujuće, sada imamo zdravu, srećnu bebu koja spava, kao i njen tata", napisala je Dženter, koja ima dvojno državljanstvo SAD i Novog Zelanda jer je rođena u Minesoti, a na Novi Zeland se preselila 2006. godine.

Kako navode lokalni mediji, Dženter je portparolka svoje stranke za pitanja transporta, a na njenom Fejsbuk profilu piše "volim svoj bicikl". Ona je i 2018. godine otišla biciklom do bolnice kako bi na svet donela svoje prvo dete.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading