ZEMANU SVE BOLJE Predsednik Češke napustio bolnicu
EPA/MARTIN DIVISEK

Zeman (75) je već jednom pre dva dana bio otpušten iz bolnice, posle više od mesec dana lečenja , ali je tamo ponovo primljen samo nekoliko sati kasnije, pošto je bio pozitivan na testu na koronavirus.

- Predsednik je dobio monoklonska antitela, standardni tretman za osobe koje pripadaju rizičnim grupama. On je u potpunosti vakcinisan protiv kovid-19, uključujući i treću dozu, i ne ispoljava nikakve simptome bolesti - saopštila je bolnica, a prenosi AP.

Zeman je hitno prevezen u bolnicu 10. oktobra, dan posle izbora za Donji dom parlamenta i lečen je na odeljenju intenzivne nege, a njegovo stanje je pripisano neodređenoj hroničnoj bolesti. Njegov kabinet je saopštio da će on biti pušten u predsedničku palatu u Laniju, zapadno od Praga

Iz kabineta dodaju i da Zeman planira da, uz propisane mere distanciranja, imenuje za premijera Petra Fijalu, lidera koalicije koja je pobedila na izborima, prenosi AP, podsećajući da je ta ceremonija bila planira za petak ali je odložena zbog zdravstvenog stanja predsednika.

Asošijejted pres navodi da je češki predsednik stravstveni pušač, kao i da voli da popije, a zbog problema sa hodom koristi invalidska kolica.

Komentari (0)

Loading