PUTIN MIRI DVE ZARAĆENE STRANE Ruski predsednik poručio: Veze Rusije, Jermenije i Azerbejdžana moraju da budu jače!
Sajt predsednika Rusije

"Mi smo vekovima bili deo iste države i naše istorijske veze su duboke", rekao je Putin otvarajući sastanak sa Pašinjanom i Alijevom. "Ne bih voleo da propadnu. Naprotiv, moramo se truditi da ih obnovimo i održimo", istakao je on, preneo je TAS S.

Mnogo je urađeno u protekloj godini na rešavanju situacije u Nagorno-Karabahu, ali, nažalost, nisu rešeni svi problemi, rekao je ruski predsednik otvarajući trilateralne razgovore sa predsednikom Azerbejdžana i premijerom Jermenije povodom prve godišnjice potpisivanje zajedničke izjave od 9. novembra 2020. o prekidu neprijateljstava u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu.

"Zaista, mnogo je urađeno u ovom periodu. Nažalost, nisu svi problemi rešeni. Znam za incidente na granici i za tragične incidente kada su ljudi ginuli i bili ranjeni sa obe strane", rekao je Putin.

Prema rečima ruskog predsednika, takav razvoj događaja zahteva posebnu pažnju lidera.

"U stvari, zbog toga smo se danas okupili ovde - da izbegnemo ovakve incidente u budućnosti. Ali, generalno, mnogo je urađeno tokom godine", rekao je Putin.

Jermenija je spremna da započne proces demarkacijeu i razgraničenja sa Azerbejdžanom, rekao je premijer Jermenije Nikol Pašinjan na sastanku sa Putinom i Alijevim u Sočiju.


"Otvaranje svih saobraćajnih i ekonomskih komunikacija nam je, takođe, veoma važno i iskreno smo zainteresovani za rešavanje ovih pitanja", istakao je on.
PUTIN MIRI DVE ZARAĆENE STRANE Ruski predsednik poručio: Veze Rusije, Jermenije i Azerbejdžana moraju da budu jače!

EPA

 

Baku visoko ceni podršku Moskve u pogledu definisanja granice između Azerbejdžana i Jermenije, izjavio je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev tokom trilateralnog sastanka.

"Takođe, visoko cenimo podršku, uključujući konsultativnu pomoć, (u smislu razgraničenja azerbejdžansko-jermenske granice). Granica između Azerbejdžana i Jermenije nije razgraničena. Zbog toga smo više puta izjavljivali da smo spremni da pokrenemo proces razgraničenja što je pre moguće", istakao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading