HRVATI DOTAKLI DNO Milanović uvredio jednog od najvećih srpskih kraljeva: Tako je on bežao!
EPA/ANTONIO BAT

Predsednik Milanović je toliko bio besan zbog katastrofalnog stanja u ko se nalaze kopnene snage hrvatske vojske da je njihovu slabost poistovetio sa srpskom vojskom u Prvom svetskom ratu, koja je nadjačana više puta jačom i brojnijom vojskom Austrougarske. 

Mianović je tom prilikom, ničić izazvan pomenuo i srpskog kralja Petra Prvog Karađorđevića. 

Govoreći o održavanju aviona, Milanović je rekao da je stanje u kopnenim snagama neodrživo i potpuno je izbrisana stavka nabavka oklopnih vozila, "tenkova ubica".

"Ne želim da zvučim kao da nas sutra čeka rat, ali briga i planiranje u vojsci poput brige za vlastite zube. Vojska mora da se vodi planirano, Amerikanci su praktično poklanjali i to se odbaci bez obrazloženja. Tako se ponaša kralj Petar Karađorđević koji beži iz zemlje, to je nedopustivo. Starteški ugovor o saradnji s Francuskom pisan je u polutami sobe šefa kabineta premijera Andreja Plenkovića”, rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Odakle hrvatskom predsedniku potreba da često u svojim izlivima besa i nezadovljstva pominje Srbe? Da li je to zbog njegovog navodno srpskog porekla? Ostaje nepoznato,

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mik

26.11.2021 17:12

Mislio je na i njihovog kralja Petra II Karađorđevića.