SNAŽNO NEVREME ŠIROM REGIONA Obilne kiše i jak olujni vetar u Hrvatskoj, odroni u BiH
EPA

Snažan vetar i obilne kiše padaju u zemljama regiona, putevi su klizavi, na nekim deonicama su velike količine vode i postoji pretnja od odrona, pa se vozači pozivaju na oprez.

Državni hidroemeterološkii zavod Hrvatske izdao je upozorenje na vremenske neprilike koje se očekuju na teritoriji Grada Splita, gde lokalnu padaju obilne kiše sa grmljavinama i jakim, povremeno olujnim jugom.

Upozorenje se odnosi na moguće poplave u Dalmaciji, na područjima gde se nalaze bujični vodotoci.

Građani su pozvani da poštuju upozorenje i da se ponašaju odgovorno kako bi zaštitili i sebe i imovinu, objavljeno je na fejsbuk stranici DHZ.

Zbog obilne kiše na području Splita se zadržava veća količina vode na kolovozima, a na putevima duž Jadranske magistrale mogući su odroni.

I u BiH obilna kiša

Pretežno mokar ili valažan kolovoz je i na putevima u BiH. Na pojedinim deonicama u kotlinama i uz rečne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Zbog kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritiroji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banjalue i Prijedora.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, saopštile su nadležne službe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading