VANREDNO STANJE U BOLNICAMA U AUSTRIJI Sanja (42) iz Beča kaže da među stanovnicima vladaju strah i ogorčenost
Tanjug/Ap

Pokrajinska agencija za zdravstvo uputila je pismo penzionisanom medicinskom osoblju da uskoči svuda gde postoje problemi u zdravstvu.

Oko 234 bivših zaposlenih se već odazvalo u slučaju potrebe da pomogne aktivnim kolegama. Kao platu dobiće iznos poslednje zarađene bruto plate. U Donjoj Austriji na raspolaganju su 334 kreveta u intenzivnim jedinicama pokrajinskih klinika, 109 zauzimaju kovid pacijenti. Uskoro predstoji prekoračenje sistemski kritične popunjenosti od 33 odsto.

Istovremeno, antivakseri u Austriji neprestano šire nove priče o namerama vlasti da vakcinišu čitavo stanovništvo, plašeći time građane. Tako trenutno kruži priča da vlasti pokrajine Gornja Austrija, koja je trenutno žarište infekcije, stavljaju vakcinu protiv korone u pijaću vodu. „Takve priče imaju za cilj samo da stvaraju dalji razdor u društvu“, upozorio je Kajneder.

Srpkinja Sanja Marković (42), koja godinama radi u jednoj bečkoj klinici za lečenje gojaznosti, kaže za Alo! da među stanovnicima Beča vladaju strah i ogorčenost.

- Vlast je na predlog struke uvela najnepopularniju meru, totalno zaključavanje. U gradu ne radi ništa osim osnovnih prodavnica. Ovdašnji Srbi, kao i sve Bečlije, podeljeni su na vakcinisane i nevakcinisane, zagovornike vakcina i antivaksere, ljude koji veruju u koronu i pristalice teorije zavere. Među stanovnicima grada vladaju strah, ogorčenost i želja za nekakvom pobunom. Zbog posla kojim se bavim obavljam svoje radne dužnosti svakodnevno, ali uz rigorozne mere zaštite i stroge kontrole. Majka sam dve maloletne devojčice od 13 i 11 godina, ali iako su obe vakcinisane, bez dodatnog redovnog testiranja im nije dozvoljen ulazak u školu. Svakog ponedeljka, srede i petka testiram curice kod kuće PCR testom koji se šalje u laboratoriju, a deca se u školi dodatno testiraju antigen testom - kaže Sanja za naš list.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading