AMERIČKA BAZA U PLAMENU Rakete zasule vojni aerodrom: Nisu znali šta ih je snašlo!
Foto: Twitter/printscreen

Pet raketa pogodilo vojni aerodrom. Napad nije rezultirao žrtvama. Borbeni avioni i helikopteri koalicije predvođene SAD primećeni su kako lete iznad aerodroma i obližnjih oblasti nakon napada, saopštila je Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

 

 

Koalicija predvođena SAD je prvi put zauzela aerodrom Krab al-Džir 2016. godine. Između 2019. i 2020. godine aerodrom je drastično proširen.

Aerodrom ima sedam heliodroma i pistu dugu 1.350 metara koja je spremna da omogući poletanje i sletanje transportnih aviona C-130 Herkules sa prilično teškim teretom. Obično su na aerodromu raspoređena dva pomoćna helikoptera UH-60 Blek Hok (Crni jastreb) i dva jurišna helikoptera AH-64 Apač.

 

 

Koalicija koju predvode SAD i njen glavni zastupnik u severoistočnoj Siriji, Sirijske demokratske snage, za sada nisu komentarisali navodni napad.

Serija napada usmerena je na američke vojne baze u Siriji ove godine. Najnoviji napad pogodio je garnizon al-Tanf u jugoistočnom delu zemlje. Iran i njegovi saveznici u Iraku i Siriji su zvanično i nezvanično okrivljeni za mnoge od ovih napada.




 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading