AGRESIJA SE NASTAVLJA Izrael krenuo u munjevit napad na sirijske položaje, a onda je usledio odgovor! (VIDEO)
EPA

Neimenovani vojni zvaničnik rekao je državnoj Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA) da su vazdušni napadi pokrenuti iz vazdušnog prostora Libana.

„Izraelski neprijatelji izveli su vazdušnu agresiju u ranim jutarnjim satima 24. novembra, salvama projektila iz pravca severoistočnog Bejruta, gađajući neke položaje u centralnom regionu“, rekao je zvaničnik.

Usledio odgovor sirijskog PVO

Prema rečima zvaničnika, većinu izraelskih raketa uspešno je presrela sirijska protivvazdušna odbrana. Jedna od protivvazdušnih raketa koje je ispalio sirijski sistem protivvazdušne odbrane velikog dometa S-200 pala je sa obala severnog izraelskog grada Haife.

Sirijska državna televizija objavila je snimak koji prikazuje posledice izraelskih vazdušnih napada, ne otkrivajući lokacije ciljanih položaja.

Prvobitno je SANA izvestila da su u vazdušnom napadu poginula dva civila, dok su druga dva i šest sirijskih vojnika ranjeni. Kasnije su, međutim, zvanični sirijski izvori potvrdili da su poginula i najmanje tri vojnika.

Smišljen plan Izraela

Ovo je bio četvrti izraelski napad na Siriju u novembru. Najnoviji napad dogodio se 17. novembra, pre tačno nedelju dana. Cilj napada je bila prazna zgrada u južnom predgrađu glavnog grada Damaska.

Ovi napadi su bili deo izraelske vojne kampanje „Rat između ratova“, koja ima za cilj da potisne Iran i njegove saveznike iz Sirije, kao i da ih spreči da razviju svoje ofanzivne sposobnosti. Nijedan od ovih ciljeva do sada nije postignut.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading