SLEDE SANKCIJE BELORUSIJI Moravjecki: Poljska spremna da zatvori granicu
Foto: Youtube/Printscreen

"Razmatramo (uvođenje) sve ozbiljnijih ekonomskih sankcija, uključujući i zatvaranje poljsko-beloruske granice od strane Poljske", rekao je poljski premijer, napominjući da će sve zavisiti od delovanja beloruskih vlasti, preneo je TAS S.

"Želimo da (beloruskom predsedniku Aleksandru) Lukašenku damo šansu da se povuče i vrati migrante u njihove matične zemlje", rekao je Moravjecki na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojom estonskom koleginicom Kajom Kalas.


"Ali migranti se još nisu vratili", istakao je on.

Foto: Ilustracija

 

Napomenuo je i da postoji snimak na kome se vidi kako beloruske službe upućuju migrante kako da napadnu poljske snage bezbednosti.


"To znači da će akcije beloruskih službi verovatno dovesti do eskalacije situacije", primetio je Moravjecki.

"Spremni smo da zatvorimo nove prelaze, tranzitne i trgovinske mogućnosti kako bismo izvršili ekonomski pritisak", rekao je poljski premijer.

"Danas, na istočnoj granici Poljske, imamo posla sa novom vrstom rata, u kojem migranti i dezinformacije služe kao oružje, suočavamo se sa hibridnim ratom", naveo je Moravjecki, okrivivši rukovodstvo Belorusije i Rusije za ono što se dešava.

Prema njegovim rečima, osim migracione krize, pretnju istočnim granicama EU i NATO predstavljaju veštački izazvana energetska kriza i rastuća vojna aktivnost Rusije u blizini Ukrajine.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading