NARANDŽASTI METEO ALARM U REGIONU Stiže rušilačka oluja, građanima izdato upozorenje da se sklanjaju sa ulica
Alo/ Ilustracija

 

Naime, najavljene su intenzivne padavine i olujan vetar s udarima većim od 70 kilometara na sat za regije Bihać, Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Foču, Prijedor, Trebinje i Višegrad.

Prekidi u snabdevanju električnom energijom

– Očekivana količina padavina u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni od 30 do 60 litara po kvadratu. Olujan vetar posle podne i tokom noći, u Hercegovini, Krajini i centralnim delovima, viši od 70 kilometara na sat - navodi se na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi Avaz.

Savetuju mere opreza i praćenje prognoze vremena.

Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni za obustavljanje aktivnosti na otvorenom. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vetar. Mogući su prekidi u snabdevanju električnom energijom – navodi se u upozorenju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Može biti potrebna manja evakuacija

Takođe, za neke regije poput Livna i Mostara ističu da građani budu spremni za zaštite sebe i svoju imovinu.

- Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguća. Poremećaj u snadbevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama su mogući. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju usled smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode - navodi se na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading