DODIK PORUČIO Bez mešanja, ukinite najpre Inckov zakon, pa onda pričajte o izborima
Foto: Youtube/Printscreen

Republika Spska je spremna da podrži svaki dogovor u FBiH u vezi sa Izbornim zakonom, ali zakon koji je nametnuo Valentin Incko mora biti povučen, rekao je Milorad Dodik posle sastanka članova Predsedništva BiH sa predstavnikom SAD za izbornu reformu u BiH Metjuom Palmerom i direktorkom pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinom Ajhorst.

"Spremni smo da podržimo svaku varijantu koju donesu za Federaciju. Razgovarali smo kako da se reši nametnuti "zakon Incka". To mora da se povuče i to je jedini uslov" rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka čija je tema bila Izborni zakon, te strukturiranje Doma naroda, prenosi RTRS.

Dodao je da je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao par dobrih stvari kao što su da nema Dejtona 2 i da se ne spominje članstvo u NATO.

"Gospodin Eskobar se meša u unutrašnje stvari ove zemlje. Poziva lidere, daje im naloge, preti. To je postao degutantan način", rekao je Dodik i dodao da BiH nema snage da se brani od mešanja u unutrašnje stvari.

 

Komentari (0)

Loading