IZETBEGOVIĆ PRETI RATOM Javnost uznemirena, iz Banjaluke stigao hitan odgovor
Printscreen

 

Jednu takvu uputio je predsednik SDA Bakir Izetbegović, pa su iz Srpske usledila oštra reagovanja.

- Ako ljudi hoće da žive, moraju biti spremni da umiru, ako hoće mir, moraju biti spremni na rat. To bi neizbežno prvo krenulo na Brčko, na entitetskim linijama, pa tamo gde su povratnici, jer bi doživeli verovatno neprijatnosti pa bi mi morali da ih štitimo i njih i državu, Brčko - rekao je Izetbegović.

Ovako je Izetbegović, gostujući u federalnim medijima, govorio o mogućnosti izbijanja rata u BiH i tako ponovo uznemirio javnost. Iako je mišljenja da do sukoba neće doći, kaže da na takvo nešto treba biti spreman, piše RTRS.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da Izetbegović, bombastičnim izjavama, nastoji da mobiliše međunarodni faktor.

Srpsku, kaže, Izetbegovićevi ideološki planovi ne interesuju, već isključivo Ustav i ono što joj po njemu pripada:

"To su i bolesne ideološke izjave koje pokazuju da u toj Izetbegovićevoj glavi, ali i drugim takvim glavama, stanuje rat i da bi bili u stanju ratovati da bi konačno došli do koncepta unitarizacije i dominacije, u čemu ih je sprečio upravo Dejtonski sporazum. To što on plaši međunarodnu javnost nekom velikom Srbijom, je jeftini trik da se ne bi pričalo o pravljenju muslimanske države umotane u koncept neke, tobože, funkcionalne BiH, u kojoj bi multietničnost bila svedena na dekor za prikazivanje spoljnom svetu."

IZETBEGOVIĆ PRETI RATOM Javnost uznemirena, iz Banjaluke stigao hitan odgovor

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Svi koji su učestvovali u ratu bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, dobro znaju da na ovom području rat nije potreban, upozorio je ministar Dragan Lukač:

Ova generacija političara ne sme odvesti ovaj narod u novi rat, ne smeju poslati mlade ljude kao što su moju generaciju poslali u rat ne razmišljajući šta će biti posledice svega toga. Onda smo na svim stranama imali hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih, i još i danas živimo loše zbog ratnih dejstava jer niko ne može da se pohvali da mu je rat doneo nešto dobro - poručio je on.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lala

27.10.2021 08:54

Svi koji bi da ratuju, da uzmu šatorsko krilo i da noć provedu bilo gde u šumi. I to u miru, bez pucanja, mina... Ala bi se sledeći dan umirili i seli da se dogovaraju. O ratu se.u samo oni koji nisu barut omirisali. Pitajte bilo koga ko je ratovao šta misli o tome.

ALEKSANDAR BOJIC

27.10.2021 12:18

LUD COVEK ....ZAR NIJE DOSTA KRVI PROLIVENO....