DODIK POSLE SASTANKA SA PATRIJARHOM Srpska pravoslavna crkva najsnažniji deo identiteta srpskog naroda
Foto: Youtube/Printscreen

Dodik je sinoć rekao da je Republika Srpska u poslednjih 20 godina izgradila i obnovila mnoge hramove i manastire, odnosno da je to učinio narod koji veruje, koji je privržen Srpskoj pravoslavnoj crkvi i koji zna da je SPC najsnažniji element srpskog identiteta.

„To nas je očuvalo kao narod. Da nije bilo SPC mi bi danas bili rasuti po nekim drugim identitetima i samo retki bi pisali neke naučne knjige i mi ovde ne bismo postojali“, naglasio je Dodik.

Dodik je naveo da je poseta patrijarha Porfirija Eparhiji banjalučkoj veoma značajna i da je Republika Srpska dočekala njegovu svetost u molitvi za dobro zdravlje verujućeg naroda.

„Uvek je poseta patrijarha prilika za nadahnuće, dobrobit i dar za narod ovog prostora. Dobili smo niz dobrih poruka koje idu za tim da moramo da se okupimo, budemo jedinstveni, da verujemo jedni drugima, imamo dovoljno strpljenja, da nađemo volju i snagu da drugoga razumemo i prihvatimo i onda kada se ne misli isto“, kazao je Dodik poručivši:

„Ovo je naša zemlja, naš kraj, mi i o ovome želimo da odlučujemo, a SPC i naša vera nas uči da to uradimo smireno, posvećeno i jedinstveno“.

Komentari (0)

Loading