PREMIJERKA NOVOG ZELANDA SE OBRAĆALA NOVINARIMA Pogledajte njenu reakciju usled snažnog zemljotresa (VIDEO)
Printscreen

Premijerka Novog Zelanda Džasind Ardern je nakratko zastala dok se obraćala naciji na konferenciji za novinare u vezi sa korona virusom, u trenutku kada je zemljotres potresao Velington, glavni grad Novog Zelanda, da bi potom nastavila da govori.

Velington i obližnja područja je i četvrtak potresao zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali sa epicentrom 35 km jugozapadno od gradića Taumarunui, saopštio je novozelandski centar za geološka istraživanja Geonet, a prenosi agencija Rojters.

Ardern je nakratko zgrabila govornicu kada je počelo podrhtavanje, nasmešila se i obratila se novinaru postavljajući pitanje: "Izvinite, malo odvraćanje pažnje. Da li biste mogli da ponovite to pitanje?"

 

https://youtu.be/W4AtqpP2m08

 

Ona je novinarima na kraju događaja rekla da zamenik premijera Grant Robertson, koji je takođe bio na sceni, nije bio potpuno ubeđen da je reč o zemljotresu i da je mislio da je to samo jak vetar. Novi Zeland često doživljava zemljotrese slabog do srednjeg intenziteta jer leži na seizmički aktivnom "Vatrenom prstenu".

 

 

Komentari (0)

Loading