SKANDAL U HRVATSKOJ Prisilno penzionisan Milanovićev vojni šef bezbednosti, on opleo po Vladi i ministru odbrane
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

- Hrvatska vlada i ministar odbrane Mario Banožić izvršili su grubi nasrtaj na uredno funkcionisanje Oružanih snaga - reakcija je Milanovićeve kancelarije, iz koji se vidi da se načelnik Glavnog štama Oružanih snaga admiral Robert Hranj nije složio sa odlukom o penzionisanju Burčula.

Predsednikova kancelarija tvrdi da hrvatska Vlada pokušava da vodi kadrovsku politiku u vojsci, ne poštujući potrebe službe i odluke predsednika države koji je vrhovni zapovednik oružanih snaga. Podseća se da je Burčul obsvljao svoju dužnost u mandatima Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića i da niko nije imao primedbe na njegov rad.

- Iz postupka ministra odbrane vidljivo je kako vlada pokušava samovoljno da postavlja kadrove u jedinici čiji je prvenstveni zadatak zaštita, obezbeđenje i pružanje podrške predsedniku Republike kao vrhovnom zapovedniku oružanih snaga - reakcija je Milanovićeve kancelarije, dok Milanović poručuje da neće da dopusti nasrtaj dnevne politike u vojsci.

To je samo još jedan u nizu sukoba na relaciji predsednika države i hrvatske vlade, iako se činilo da su u poslednje vreme Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković “zakopali sekire”, prenose "Novosti".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading