DODIK OČITAO LEKCIJU IZETBEGOVIĆU Hoćete da nas podmitite amandmanom u koji staje pola miliona ubijenih Srba
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

- Ponižavajući je, jer je to pokušaj trgovine stratištima, izjednačavanja zločina, kao i korišćenja najvećeg stratišta srpskog naroda ikada u prizemne političke svrhe. Izetbegović bi da nas podmiti amandmanom u koji bi trebalo da stane pola miliona ubijenih Srba ne bi li mi prihvatili da se na nekim drugim mestima dešavalo šta se nije dešavalo. Sramota, pa i ako je od Izetbegovića - naglasio je Dodik.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićev predlog da se u "zakon o zabrani negiranja genocida doda Jasenavac", Dodik je poručio da Srbima nije potreban zakon da bi svi znali šta se desilo u Jasenovcu.

- Mi ne tražimo da se iko kažnjava ako dovede u pitanje pola miliona srpskih žrtava u Jasenovcu i oko njega. Mi zakonima ne utvrđujemo istorijske činjenice. Jasenovac nama nije sredstvo za nacionalnu homogenizaciju. To stratište je za Srbe iznad svih prizemnih interesa i stvari - istakao je Dodik.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

On je konstatovao da je žalosno što Izetbegović nije shvatio da Srbi neće da trguju sa pravom na slobodu izražavanja, mišljenja, i da više ne prihvataju nametnuta rešenja.

- Jadno je što je i na trenutak pomislio da Jasenovac može biti predmet bilo kakvih političkih razgovora ili pregovora! To što trguje Srebrenicom, o tome neka mu sude u FBiH - naglasio je Dodik.

Komentari (0)

Loading