Traumatična ispovest žene iz Norveške koja je za dlaku izbegla smrt: Taj dim me je spasao! (FOTO)
EPA

Žena, poznata kao Hansin, rekla je da je za dlaku izbegla napad u supermarketu i kaže da bi bila ubijena, da nije zastala da ispuši cigaretu na terasi.

Uhvatila je panika kada je videla da neko trči ulicom, a onda je ugledala muškarca kako stoji na uglu sa lukom preko ramena i strelom u ruci, rekla je za TV2.

Hansin je rekla da je muškarac ubrzo nestao, a onda je videla ljude kako trče i spasavaju živu glavu, uključujući i ženu koja je držala dete u naručju.

Hansin je dodala kako joj je jedan muškarac, najverovatnije policajac koji je odgovorio na napad, naredio da se zaključa u svom domu nakon što je videla napadača na ulici. Nakon toga je upalila televizor i shvatila da se horor odigrava u njenoj blizini.

Ona je rekla da je planirala da ode u supermarket, u kojem je došlo do napada, nakon što završi sa cigaretom.

- Zahvalna sam što sam uzela taj dim, u suprotnom bih završila usred svega toga na putu do prodavnice. Taj dim me je spasao - rekla je ona.

Nadležni ispituju terorizam kao mogući motiv napada.

Drugi svedoci opisali su kako su videli tela žrtava na podu i čuli povike u pomoć.

Ida Skines spremala se da izađe kada joj je cimerka povikala da ostane unutra.

Traumatična ispovest žene iz Norveške koja je za dlaku izbegla smrt: Taj dim me je spasao! (FOTO)

EPA

 

- Čula sam buku i vrištanje koje je dopiralo spolja, a onda videla ljude kako trče - prisetila se Ida.

Pet ljudi je ubijeno, a dve osobe, uključujući i policajca van dužnosti koji je bio u prodavnici, teško su ranjene u napadu u sredu uveče.

Osumnjičeni, 37-godišnji Danac koji živi u Kongsbergu, uhapšen je nakon što je pobegao sa lica mesta, a policajci ispalili hice upozorenja. Veruje se da je delovao sam i nalazi se u pritvoru, ali još uvek nije ispitan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading