BAKIR IZETBEGOVIĆ UHVAĆEN U LAŽI Milorad Dodik razotkrio podvalu lidera SDA
Foto: Alo/ilustracija

Milorad Dodik je naglasio da nije tačna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

- Pre dva dana je neko primetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije tačno. Istina je da je u okviru ambasadora Evropske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizuje sastanak mene, Izetbegovića i Čovića - rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške.

On je naveo da pristaje na ovaj sastanak samo pod uslovom da nema nikoga od stranaca i dodao da je verovatno Bakir Izetbegović odbio taj sastanak.

- Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam šta je Izetbegoviću, mada ne bežim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovde sve svoje pokazali prema Srbima - rekao je Dodik, prenose "Novosti".

Milorad Dodik je ukazao da stranci nisu dobronamerni prema Srbima i RS.

- Ponašaju se podsmešljivo i ignorišu sve probleme na koje smo ukazivali u vezi sa Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju da upravljaju nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni sa kim - naglasio je Dodik.

On je istakao da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktuelnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

Komentari (0)

Loading