POTREBNI STE BEČU Policija poziva strance u svoje redove, a evo koji su uslovi
EPA/Christian Bruna

Svake godine Odeljenje za integraciju organizuje četiri događaja pod sloganom "Potreban si Beču" na koje poziva građane sa stranim poreklom.

Preduslov za učešće je austrijsko državljanstvo, a zemlja rođenja nije presudna. U toku postupka primanja novih zaposlenih proveravaju se fizička spremnost, znanje nemačkog i matematike. Ko uspešno završi testiranje može da započne dovogodišnju policijsku obuku.

"Beč je raznolik grad i tu raznolikost želimo da preuzmemo u svim životnim oblastima. Projekat zapošljavanja Bečlija sa stranim poreklom je važan korak kako bismo se zajedno pobrinuli za dobar suživot u Beču. Građani koji imaju strano poreklo daju svoj doprinos kroz različita iskustva i znanje stranih jezika koji u policijskom poslu predstavljaju prednost. Takođe je značajno da se raznolikost vidi u organima izvršne vlasti kako bi se uklonio strah i izgradilo poverenje kada je u pitanju osetljiva tema bezbednosti", izjavio je Kristof Viderker, zamenik gradonačelnika i član gradskog veća zadužen za integraciju.

"Želimo da motivišemo Bečlije sa stranim poreklom da se odluče na nove poslovne izazove, a da istovremeno pomognu u otklanjanju nesporazuma", objašnjava Štefan Almer iz Odeljenja za integraciju koji je inicijator projekta "Potreban si Beču".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading