"MOĆNICI TO NE ŽELE DA PRIZNAJU BiH se već raspala!"
Foto: B92 Printscreen

Na tribini "Sloboda i samostalnost Republike Srpske", koja je danas održana u Beogradu, Kecmanović je ukazao da je počela kritična godina, u kojoj će Srpska postati slobodna i samostalna ili će biti utopljena u bošnjačku BiH.

Navodeći da dijalektika odnosa sluge i gospodara ne počiva na snazi gospodara nego na poslušnosti sluge, Kecmanović je objasnio da je za zapadne moćnike srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je odbacio ucenu specijalnog američkog izaslanika za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, loš primer koji ne treba da se širi.

"Zapad zato Dodika, pre nego što dobije još jedne izbore, želi da ukloni sa vlasti. Narednih desetak meseci u Srpskoj biće obeleženi skandalima, aferama, protestima i štrajkovima. Ali, sve to smo videli 2018. godine i pokazalo se da Srpska ima odgovor na tu situaciju", rekao je Kecmanović.

Prema njegovoj oceni, Dodikova psovka Eskobaru predstavlja simboličku prekretnicu Republike Srpske prema pretnjama i sankcijama međunarodne zajednice.

"Zapadni mediji su objavili šta je rekao Eskobar, ali ne i Dodikov odgovor, jer im ne odgovara da to postane manir malih zemalja koje ne žele da trpe pritiske i ucene velike sile", objasnio je Kecmanović.

 

Komentari (0)

Loading