Smenjen ministar
Printscreen

Predsedavajući Saveta ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Saveta ministara sa radom Predsedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko distriktom, kao i za usklađivanje rada Saveta ministara, ovu odluku je doneo nakon što je Podžić prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje poverenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju, saopšteno je iz Saveta ministara.

Odluku o smeni ministra odbrane, Tegeltija je uputio u Parlamentarnu skupštinu BiH, javila je RTRS.

Prethodno je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zatražio smenu Podžića zbog nepoštovanja Ustava BiH, jer je otkazao vojnu vežbu Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke, iako to može da učini samo Predsedništvo BiH koje je jedino nadležno za vođenje odbrane i spoljne spoljne politike.

Takođe, ranije danas predsedavajući Saveta ministara uputio je pismo ministru odbrane sa zahtevom da stavi van snage Odluku o realizaciji mera i aktivnosti na organizaciji vojne vježbe "Manjača 21", a kojom se odlaže vojna vežba koju su planirale Oružane snage BiH i Vojska Srbije na Manjači od 9. do 16. oktobra.
 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (0)

Loading