"OVO JE LUDILO!" Lukašenko očitao lekciju novinaru CNN-a i otkrio šta će se desiti ako Ameri napadnu Belorusiju (VIDEO)
Foto: CNN printscreen

Odmah na početku odbrusio je novinaru da nema kome za šta da se izvinjava.

Pomenuo je i smrt Ešli Babit koja je upucana i ubijena dok je pokušavala da se izvuče kroz polomljen prozor prilikom haosa u Kapitolu u Vašingtonu 6. januara, istakavši da CNN i drugi „ćute o tome“.

"Znate, mi nemamo nijedan zatočenički center, kao što kažete, poput Gvantanama, niti onih baza koje su SAD i vaša zemlja otvorile u istočnoj Evropi… Što se tiče naših pritvorskih centara, u kojima borave optuženi ili oni koji su pod istagom, nisu ništa gori nego u Britaniji ili SAD-u. To vam mogu garantovati“.

“Ovo je ludilo. Da li me smatrate za ludaka”, upitao je Lukašenko kada su ga pitali o navodnom prebacivanju migranata do granice EU, kako je tvrdila poljska vlada, kao odgovor na uvedene sankcije.

Aleksandar Lukašenko odbacio je spekulacije da će efikasno reintegrisati zemlju u Rusku federaciju.

“Putin i ja smo dovoljno inteligentni da stvorimo uniju dve nezavisne države koja bi zajedno bila jača. Suverenitet se ne prodaje”, rekao je on.

Međutim, već u sledećem dahu, Likašenko je nagovestio šta bi moglo da usledi ako bude provokacija:

"Ipak, ako bude trebalo, Belorusija će postati jedna vojna baza Rusije i Belorusije kako bi se odbranili od vaše agresije, ukoliko bilo koja zemlja odluči da nas napadne" zaključio je beloruski predsednik.

Komentari (0)

Loading