ALIJINI BORCI POSTAJU "ŽRTVE GENOCIDA" Muslimani nastavljaju da sahranjuju borce Armije BiH u Potočarima
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Identiteti žrtava najpre su utvrđeni uz pomoć DNK, a taj identitet su potvrdili i članovi njihovih porodica. Identifikovani su posmrtni ostaci Seada (Nazif) Hasića, rođenog 1963. godine u Jagodnji kod Bratunca i Rahme (Bekto) Rahmića, rođenog 1957. godine kod Bratunca.

ALIJINI BORCI POSTAJU

Foto: Printscreen

 

 

Međutim, uvidom u registar boraca tzv. Armije BiH jasno se vidi da se radi o pripadnicima te zločinačke vojske koja je odgovorna za masakr nad Srbima u okolini Srebrenice, a ne o civilima.

ALIJINI BORCI POSTAJU

Foto: Printscreen

 

 

Činjenica da se radi o borcima jedne zločinačke armije ne smeta muslimanima u BiH da ih predstavljaju kao "nevine žrtve" kako bi nastavili svoju antisrpsku propagandu i tražili podršku, medijsku i novčanu, na Zapadu, dok se u Srbiji očekuje da nad njihovom sudbinom jadikuje deo političara i medija i razne nevladine organizacije.

Najveći problem je što se ne radi o pojedinačnom slučaju, već o ustaljenoj praksi predstavljanja boraca Armije BiH kao žrtava navodnog genocida u Srebrenici.

List "ALO!" je nedavno pisao o činjenici da Registar boraca na sajtu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata otkriva da su sinovi najistaknutijih članica organizacije „Majke Srebrenice“ bili borci vojske kojom je na tom području komandovao zloglasni Naser Orić.

Predsednica udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić sama je priznala da su joj sinovi bili pripadnici Armije BiH.

ALIJINI BORCI POSTAJU

Foto: Printscreen Registra

 

 

Hatidža Mehmedović je optužila Srbe za genocid iako su joj oba sina i suprug krenuli u prodor iz Srebrenice i svi su ratovali u Armiji BiH.

ALIJINI BORCI POSTAJU

Foto: Printscreen Registra

 

 

Sin Kade Hotić i Seada Hotića, Samir, bio je pripadnik Armije BiH. Pokopan je u Potočarima, kao i njen muž Sead Hotić. Kada Hotić je i sama priznala da je njen sin nosio pušku. Fata Orlović poznata po tome što je navodno u njenom dvorištu srušena pravoslavna crkva, imala je dva sina u armiji BiH.

Poznat je i slučaj Mejre Đogaj. Sva njena tri sina učestvovala su u ratu, a predstavljaju se kao žrtve "genocida" u Srebrenici.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading