VODI SE TESNA BORBA U IZBORNOJ NOĆI Nemačka pred velikim izazovom
EPA/POLAND OUT

Kandidat za kancelara CDU/CSU Armin Lašet rekao je večeras da se vodi tesna borba u izbornoj noći, ali je i poručio da unionisti žele da vode novu vladu.

Na početku obraćanja u izbornom štabu on je naglasio da se po prvi put posle 16 godina Angela Merkel nije kandidovala za kancelara, tako da su unionisti u izbornu trku ušli bez „bonusa“.


„Znali smo da će biti teško i da ćemo imati tesnu borbu u predizbornoj noći. Još nemamo konačne rezultate. Ali već sada možemo reći da ne možemo biti zadovoljni rezultatom“, konstatovao je Lašet.

Rekao je da u svakom sjučaju ishod glasanja stavlja Nemačku, ali i CDU/CSU, kao i sve demokratske stranke pred veliki izazov, jer je neophodno postaviti smernice za naredne godine.

„To ne može učiniti samo jedna stranka, potrebno je da prevaziđemo sve razdore i da sarađujemo. Po prvi put ćemo imati tročlanu vladu“, naglasio je on.

Rekao je da je CDU/CSU od svojih glasača dobila glas za vladu koju bi prevodila ta stranka.

„Zbog toga ćemo učiniti sve da formiramo vladu pod vodstvom CDU/CSU, jer Nemačkoj treba koalicija budućnosti, koja bi modernizovala zemlju“, naglasio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading