BiH NA IZDISAJU Dodik: Srbima nema života na ovim prostorima bez nezavisne države
Printscreen

Milorad Dodik kazao je da će Republika Srpska u prvoj fazi povući i poništiti saglasnost Republike Srpske sa ranije datih sporazuma u BiH kao što je sporazum o vojsci i o indirektnim porezima.

Moj je predlog da to učinimo u roku od tri, četiri ili pet meseci i nadam se da će biti podržan. Treba da formiramo našu vojsku i izađemo iz koncepta koji se zove Oružane snage, zabranimo Sudu i Tužilaštvu BiH da deluju na prostoru Srpske i pravosuđe stavimo u ingerenciju Parlamenta Srpske - rekao je Dodik za RTRS.

On je, povodom odluke Ustavnog suda BiH da šume u RS proglasi državnom imovinom BiH, kazao da u prvoj fazi RS treba da odbaci sve što je nametnuto od visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH, dodajući da nigde na svetu ne postoji Ustavni sud koji se bavi problematikom vlasništva i nadležnostima.

Srbi nemaju šta da traže u takvoj državnoj zajednici, rekao je on.

Dodik je poručio da Srbima nema života na ovim prostorima ako ne budu imali nezavisnu državu, a sve što se dešava, između ostalog, i odluke Ustavnog suda BiH pokazuju da je to neophodno.

- Oni mogu da naprave kakvu hoće praksu i to je sve podvala Srbima od EU i Amerike kako treba da poštujemo Ustavni sud i BiH - istakao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je istakao da je posao Ustavnog suda da se bavi usaglašenošću zakona sa Ustavom BiH, a ne da odlučuje o vlasništvu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading