NEMAČKA DA NE BRINE  Rusija neće zalediti Evropu!
Foto: Youtube/Printscreen

„Obratili smo pažnju na izjave pojedinih nemačkih političara koji optužuju Rusiju i kompaniju `Gasprom` da ne ispunjavaju svoje obaveze, da namerno ograničavaju isporuke gasa na evropsko tržište i da time stimulišu rast cena plavog energenta. Takve izjave izazivaju nedoumicu jer nemaju nikakve veze sa realnošću“, kazao je on.

Takođe je ocenio i da je u pitanju „otvoreni fejk“ i „primitivna antiruska laž“ koja se servira umesto objektivne analize situacije.

„Rusija je oduvek ispunjavala sve svoje obaveze i nastaviće to da radi. U proteklih 50 godina Rusija je uspešno sarađivala sa evropskim zemljama po pitanju isporuke gasa i taj energent nikada nije koristila kao instrument političkog pritiska“, naglasio je on.

Osvrnuo se i na rad „Gasproma“ rekavši da ta kompanija strogo poštuje sve ugovore koje ima potpisane sa evropskim potrošačima.

„`Gasprom` nije ograničavao isporuke gasa, a pored toga, sve one isporuke koje su dogovorene unapred i obuhvaćene dugoročnim ugovorima ni ne zavise od aktuelnog cenovnog rasta na tržištu“, dodao je.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading