BESRAMNI MILANOVIĆ Ponovo svojim prostačkim prozivkama vređao predsednika Vučića
AP/Photo

Upitan za njegov zajednički boravak u Njujorku sa bivšom predsednicom Kolindom Grabar -Kitarović, Milanović je to pitanje iskoristio kako bi odgovorio i na prozivke zbog izjave da je "predsednik Hrvata u BiH".

- Kolinda Grabar-Kitarović je bila predsjednica Hrvata u BiH. Ako želite proterati Hrvatsku iz BiH, onda ćete uzimati ta temeljna ustavna prava i optuživati one koji se bore za temeljni red. Bi li se narod i njegovi predstavnici postavili tako da se ne dira u njihova prava? Ne bi, gledali bi prema Hrvatskoj. Šta više, Hrvati insistiraju na svom pravu, zaključio bih da žele ostati. Postulat Dejtona je da svaki narod bira svoje predstavnike, za ugradbene mere nema mesta. Netko je devedesetih bio ratni huškač, ali nisam rekao da je netko četnik. Komšić je predstavljao sebe u UN-u, znam ga dugo, opasan je i radi štetu BiH. Ako želiš dobro svojoj zemlji daj im, brate, da biraju svoje ljude. Istina uvek ne pobjeđuje, ali ima velike šanse - kazao je Milanović.

Komentarisao je i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Poruke koje Vučić šalje preko svog portparola, nekog ministra, sve što on govori su parole. Ja nemam svoje galamdžije. Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj, što bi bilo da sam najpametniji? Postoji kriptorhizam kod sisavaca, kada se muškarcima ne spusti skrotum, to se leči, a postoji i kriptocelafus, to je skriveni mozak, to je neizlečivo - kazao je u svom stilu.

Pitali su ga što je Grabar-Kitarović radila sa njim u SAD.

- Nazvala me mesec dana pre. Nju pitajte što je tamo radila, ali koliko znam imala je važnih sastanaka. Ona je bivša hrvatska predsednica, što bi je trebali umlatiti? To je bila njezina želja i to je odrađeno na tehnički način da nije ni bila u delegaciji, bila je prijavljena drukčije - rekao je on, prenosi Jutarnji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Saša

26.09.2021 16:48

Takvim napadima na Vučića sramoti samog sebe i građane Hrvatske koji ga trpe.

Savi

04.10.2021 13:46

Ti si stvarno bolestan..... Jel ti Srbe sanjas kad si toliko preopterecen SRB.