PRITVOR ZA PIJANOG  VOZAČA KOJI JE UBIO ŽENU Pregazio je na pešačkom prelazu, pa zapalio auto
Alo!/M. Š.

Za bahatog vozača Nedeljka Dragoljića (23) iz Banjaluke predložen je pritvor zbog toga što je automobilom na pešačkom prelazu udario Branku O. , koja je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Nesreća se dogodila 12. septembra dok je nesretna žena pokušavala da pređe ulicu. Nakon nesreće on je pobegao i zapalio automobil. Od zadobijenih povreda nesrećna žena je u četvrtak preminula na Klinićkom centru Republike Srpske, piše Srpskainfo.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka su rekli da Dragoljića sumnjiče za krivična dela Ugrožavanje javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i zbog sprečavanje dokazivanja.

– Na deonici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, u Ulici Rade Radića 12. septembra oko 20.40. časova, osumnjičeni je upravljao vozilom „golf 3“, sa koncentracijom alkohola od 0,67g/kg u organizmu, bez položenog vozačkog ispita, te je na obeleženom pešačkom prelazu naletio na pešaka B.O. iz Banjaluke, koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede – rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

Nakon saobraćajne nezgode osumnjičeni se udaljio sa lica mesta, te je zapalilo vozilo. Od posledica zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći pešak B.O. je 23. septembra, preminula u UKC RS.

– Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti – pojasnila je Đaković-Vidović.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading