OSNIVAČ TALIBANA ZGROZIO PLANETU Odsecanje ruku je veoma potrebno radi bezbednosti!
Foto: privatna arhiva

Turabi je odbacio zgražavanje zbog pogubljenja koje su talibani vršili u prošlosti, koja su se ponekad događala pred gomilom ljudi na stadionu i upozorio svet da se ne meša u delovanje novih vladara Avganistana.

SUROVE KAZNE

- Svi su nas kritikovali zbog kazni na stadionu, ali mi nikada nismo rekli ništa o njihovim zakonima i kaznama - rekao je Turabi.


- Niko nam neće govoriti kakvi bi naši zakoni trebalo da budu. Sledićemo islam i usvojićemo zakone zasnovane na Kuranu- istakao je on.

Turabijevi komentari ukazuju na to da lideri grupe ostaju duboko konzervativni, iako prihvataju tehnološke promene, poput videa i mobilnih telefona.

On je kazao da će sudije, uključujući i žene, suditi u predmetima, ali da će osnova avganistanskih zakona biti Kuran.

- Odsecanje ruku je veoma potrebno radi bezbednosti- naglasio je Turabi, rekavši da je takva vrsta kažnjavanja imala odvraćajući efekat.

On je dodao i da kabinet proučava da li će kazne biti javno izvršavane ili će biti "razvijena ta politika".

Poslednjih dana u Kabulu talibanski borci obnovili su kaznu koju su obicno koristili u prošlosti za ljude optužene za sitnu krađu, a to je da ih osramote.

JAVNO PONIŽAVANJE


Najmanje dva puta u poslednjih nedelju dana, muškarci iz Kabula bili su smeštani u zadnjem delu kamioneta, vezanih ruku, i voženi da bi bili poniženi.

U jednom slučaju, njihova lica su bila ofarbana kako bi ih označili kao lopove.

U drugom slučaju im je ustajali hleb visio na vratu ili su im njime punili usta.

Ne zna se tačno koje zločine su oni počinili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading