NEREDI NA ULICAMA MELBURNA Protesti zbog kovid mera, uhapšeno više od 250 demonstranata, policija formirala "čelični prsten" (VIDEO)
Tanjug/James Ross/AAP Image via AP

Oko 1.000 demonstranata se okupilo u severoistočnim predgrađima Ričmonda i Gloga, primorani da promene lokaciju u poslednjem trenutku nakon što je 2.000 policajaca formiralo "čelični prsten" oko Melburna, piše Gardijan.

Komandant policije Viktorije Mark Galiot rekao je novinarima danas da je uhapšeno 235 demonstranata uključujući 193 osobe koje će takođe biti kažnjene zbog kršenja mera javnog zdravlja.

Komandant je dodao da je preostala grupa uhapšena zbog niza krivičnih dela, uključujući napad na policiju, nereda, posedovanja oružja i droge i da je od 10 povređenih policajaca šest hospitalizovano.

Tanjug/James Ross/AAP Image via AP

 

Policija je saopštila da su na njih tokom protesta bacani kamenje, flaše i drugi predmeti i da su neki policajci povređeni dok su demonstranti gazili po njima.


"Ono što smo danas videli je grupa demonstranata koja se okupila ne da bi protestovala protiv slobode već samo da bi se sukobila sa policijom", rekao je Galiot.

Galiot je naveo da je policijska operacija imala za cilj da demonstrante drži dalje od centra.

Javni prevoz do grada i iz grada je danas bio obustavljen, a policija je postavila barikade na ulicama.

Komentari (0)

Loading