VENČAO SE PRVI OTVORENO GEJ AMERIČKI GUVERNER: 18-godišnju vezu krunisao BRAKOM! (FOTO)
EPA/ ESTELA SILVA

Džared Polis iz Kolorada, koji je 2018. postao prvi otvoreno gej političar izabran za guvernera u Sjedinjenim Državama, venčao se sa dugogodišnjim partnerom Marlonom Rajsom, piscem i aktivistom za prava životinja.

46-godišnji Polis i 40-godišnji Rajs venčali su se na tradicionalnoj jevrejskoj ceremoniji kojoj su prisustvovali članovi porodice i prijatelji u Bolderu, saopšteno je iz guvernerove kancelarije.

Polis i Rajs su zajedno već 18 godina i imaju dvoje dece, sedmogodišnjeg dečaka i devetogodišnju devojčicu. Porodica živi u Bolderu.

Polis, koji je demokata, i Rajs, verili su se u decembru, kada se Rajs spremao za odlazak u bolnicu nakon što je zaražen Kovidom-19. Pušten je iz bolnice posle dva dana. Polis je takođe dobio koronavirus ali je imao samo blage simptome.

- Najveća pouka koju smo naučili u proteklih osamnaest meseci je da život može da se promeni u sekundi. Zahvalni smo što su nam porodica i prijatelji zdravo i dobro i što imamo priliku da proslavimo naš zajednički život kao bračni par - poručio je par u zajedničkom saopštenju - dodali su.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading