BEŽIVOTNA TELA TRI DEVOJČICE PRONAĐENA U KUĆI  Maju, Karlu i Lijanu ubila MAJKA?
AP Photo/Brett Phibbs

Policija na Novom Zelandu pronašla je beživotna tela tri devojčice u jednoj kući u gradu Timaru. Pronađena su tela trogodišnjih bliznakinja Maje i Karle i njihove sedmogodišnje sestre Lijane. U ovom trenutku nije poznato kako su devojčice stradale, a mediji pišu da je za ubistvo dece osumnjičena majka.

Lokalni mediji prenose da su se njihovi roditelji Grejem i Lauren Dikason nedavno preselili iz Pretorije na Novi Zeland, kako bi započeli novi život. Porodica, koja na fotografijama deluje idilično, planirala je da se preseli u Timaru već izvesno vreme. I Grejem i Lauren su lekari, hirurzi ortopedi, i po dolasku na Novi Zeland bili su smešteni u kuću koju lokalna bolnica iznajmljuje za stručnjake koji dolaze u posetu iz inostranstva.

Samo nekoliko dana nakon što su se uselili u kuću koja se nalazi odmah prekoputa bolnice, dečica su pronađena mrtva.

Policija je pozvana u četvrtak uveče oko 22 sata na adresu. U kući su zatekli beživotna tela devojčica i majku sa teškim telesnim povredama. Lauren je hitno prevezena u bolnicu i navodno je u stabilnom stanju.

Prema prvim informacijama, tela devojčica je pronašao otac.

Forenzičari su odmah izolovali kuću i okolno područje i istražuju trostruko ubistvo.

- Potvrđujemo da su u kući pronađena beživotna tela devojčica starosti 7 i tri godine. Porodica je stigla u Timaru iz Južne Afrike prošle sedmice - saopštili su iz policije.

Oni su rekli da je istraga o zločinu i dalje u toku, ali da u ovom trenutku nema osumnjičenih za kojim se traga.

Nikom nije jasno šta se sinoć dogodilo u kući porodice Dikason. Komšinica je rekla da je čula jako lupanje, a onda plakanje i kukanje oko 21.40 časova.

- Izašli smo napolje i shvatili da zvuci dolaze iz susedne kuće - rekla je komšinica.

Tada je primetila komšiju kako sa nekim razgovara na zadnjim vratima te kuće, a nakon toga je taj isti komšija pozvao policiju.

- Sve su odmah ogradili trakom. Nismo sigurni šta se dogodilo - rekla je komšinica.

U sledećem trenutku videla je kako jednu ženu uvode u ambulantno vozilo.

Keren i Bred Kauper, koji su i pozvali policiju, rekli su za medije da su oko 22 sata čuli muškarca kako vrišti i zapomaže.

- Pitali smo ga da li je dobro, ali on nije odgovarao samo je nekontrolisano vrištao i plakao. Govorio je: "Je li moguće da ovo događa?" - priča Karen.

Mediji pišu da su Grejem i Lauren nedavno proslavili 15. godišnjicu braka.

Tom prilikom su na društvenim mrežama kačili statuse pune ljubavi i delovali su srećno.

Krajem avgusta Grejem je na društvenim mrežama postavio fotografiju ćerkica sa aerodroma kako se smeju dok u rukama drže igračke. Otprilike u isto vreme Lauren je na Fejsbuk stranicama pitala lokalce da joj preporuče škole i vrtiće u Timaruu.

Policijska istraga čitavog slučaja i dalje traje i u ovom trenutku nije poznato kada će se znati više detalja o ovoj tragediji.

Komentari (0)

Loading