VISOKO Srpska trobojka i u Severnoj Makedoniji
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Naime, omladina Kučevišta i Srpski kulturno-prosvetni i informativni centar „Vuk Karadžić“ iz Kučevišta potrudili su se da ovaj značajan dan u srpskoj istoriji bude dostojanstveno obeležan u duhu zajedništva, sloge i međusobnog uvažavanja i poštovanja na području regiona Skopske Crne Gore, gde su se sa ponosom vijorile srpske trobojke.

Kao i mnogo puta ranije, tako i sada, srpska omladina iz Kučevišta i šireg regiona Skopske Crne Gore godinama unazad pokretač je raznih društveno-korisnih i ostalih značajnih događaja bitni za srpski narod. 

Ovde, uvek sa ponosom ističu da su Kučevište i region Skopske Crne Gore oduvek  bili, jesu i ostaće bastion srpstva u ovim južnim prostorima. Jer se na ovom podneblju bez oklevanja vekovima neguje duh srpskih predaka i s pravom se još Kučevište i čitava Skopska Crna Gora nazivaju i “staro srpsko nemanjićko jezgro”, ne samo zbog duboko ukorenjenog srpskog patriotizma, već i zbog velikog broja srednjovekovnih crkava i manastira iz Nemanjićkog perioda, koje su dobro očuvane i danas na ovom prostoru. Kao u prošlosti, tako i danas Kučevište i region Skopske Crne Gore odišu srpstvom i centralni su oslonac i pokretač za sva srpska zbivanja na prostoru današnje R.S. Makedonije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading