ZORAN MILANOVIĆ SRAMNO PROVOCIRA Ja ne ustoličujem vladike po Cetinju
Foto: EPA/Christian Bruna

Očekuje se da će Đukanovića primiti i premijer Hrvatske Andrej Plenković, ali detalji o čemu će razgovarati nisu poznati.

Milanović je najavio posetu i rekao da će se razgovarati i o nedavnim događajima.

- Crna Gora je susedna država, pre svega, tek onda članica NATO-a, i nas se to tiče. Ja ne ustoličujem vladike i arhiepiskope po Cetinju i Nikšiću, to nije moj posao niti bilo kojeg političara u Hrvatskoj. U Crnoj Gori je to srećom završilo bez ljudskih žrtava i verujem da će to tako biti i dalje - rekao je Milanović.

Milanović kaže da će dati svoju podršku ”jednom konceptu građanske, sekularne Crne Gore”.

- Mi se u unutrašnje poslove susednih država zaista ne mešamo. Ono što radim prema Bosni i Hercegovini nije mešanje, to je samo jedan stav koji je jasan i koji ponavljam sve vreme. U Bosni i Hercegovini živi više Hrvata nego što ima Crnogoraca u Crnoj Gori, a kamoli Srba u Crnoj Gori. Mi znamo granicu, a neki to još očito nisu naučili - dodao je Zoran Milanović, prenose "Novosti".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Vuk

11.09.2021 12:53

Ujo provocira, neka, sigurno vredimo!!!

Baja

11.09.2021 14:11

Pametniji si kad cutis. I vise povedi racuna ibrige o svojoj drzavi,drzavljani tvoje zemlje ti odlaze,a neki koliko jih ja poznajem i odricu se drzavljanstva.... Bavi se ti svojom drzavom jer ovakvo reklamiranje ti ne donosi politicke poene.