PUTIN SKRHAN OD BOLA I TUGE Prekrstio se, pa oprostio od prijatelja - poginulog ministra (FOTO/VIDEO)
Printscreen

Vidno potreseni ruski predsednik Vladimir Putin oprostio se od poginulog ministra za vanredne situacije Evgenija Ziničeva.

Podsetimo, Ziničev je tragično stradao spasavajući drugog čoveka na međuresornim vežbama u Norilsku.

On je doputovao u Dudinku zajedno sa gubernatorom Aleksandrom Usom kako bi proverio kako teče izgradnja nove požarne stanice. U jednom trenutku je režiser dokumentaraca Aleksander Meljnik (63) upao u vodu.

Meljničev je trebalo da snima vežbe na Arktiku.

- Sa snimateljem je stajao na ivici platforme… Snimatelj se okliznuo i upao u vodu. Bilo je dosta očevidaca. Niko nije uspeo ni da dođe sebi, a Ziničev je skočio u vodu za čovekom i udario u kamen - objavila je glavna urednica MIA "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan.

PUTIN SKRHAN OD BOLA I TUGE Prekrstio se, pa oprostio od prijatelja - poginulog ministra (FOTO/VIDEO)

Printscreen

 

 

Putin se pozdravio sa udovicom Natalijom i Denisom, sinom stradalog prijatelja. Dvaput je prišao otvorenom kovčegu položivši glavu na sanduk posle čega se i prekrstio. Videlo se da je veoma tužan što se rastaje od Ziničeva.

Kako je naveo, u pitanju je "nezamenjivi lični gubitak", a Ziničeva je opisao kao čoveka "izuzetne snage i hrabrosti".

- Dok je spasavao život, rizikovao je bez trunke razmišljanja i poginuo je ispunjavajući svoju dužnost - poručio je predsednik.

Pojedini mediji prenose da je Putin možda nameravao da baš Ziničeva pripremi za naslednika. Za vreme Putinove vladavine doživeo je veliki uspeh i napredovanje u službi.

- Znao sam da uvek mogu da računam na Evgenija čak i u najkomplikovanijoj situaciji, bio je prijatelj od poverenja i profesionalac najvišeg ranga - poručio je ruski predsednik.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading