STRAVIČNO! Sin mumificirao telo majke u PESKU ZA MAČKE da bi primao njenu penziju
Youtube/Printscreen

U saopštenju, policija je navela da je žena, za koju se veruje da je patila od demencije, umrla u junu prošle godine. "66-godišnji muškarac zadržao je njeno telo kako bi i dalje primao njenu penziju.", stoji u saopštenju.

Osumnjičeni je živeo sa majkom u blizini Insbruka u regionu Tirol. On je u ispitivanju priznao da je zamrzao njeno telo ledenim vrećama u podrumu nakon što je umrla, kako bi uklonio neprijatne mirise. Zatim ju je umotao u zavoje da upiju svu telesnu tečnost.

"Pokrio je majku peskom za mačke i na kraju je leš bio mumificiran", rekao je za javni servis ORF Helmut Gufler, oficir zadužen za policijsku jedinicu za prevare u socijalnom osiguranju.

Kada je njegov brat došao da pita za njihovu majku, rekao je da je u bolnici. Osumnjičeni bi primao beneficije svoje majke poštom svakog meseca, ali je novi poštar nedavno zatražio da vidi primaoca. Kada je sin odbio, prijavio je to vlastima, a telo je otkriveno u subotu.

Taj čovek je od juna 2020. godine primio 50.000 evra (42.750 funti) od uplata. Obdukcijom je isključena mogućnost da je ubio svoju majku. Osumnjičeni je optužen za prevaru i skrivanje leša.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading