POLICIJA ITALIJE UPOZORILA! U toku je policijska akcija, antivakseri spremali oružani napad
EPA

U policijskom saopštenju se navodi da su pretresi sprovedeni u šest italijanskih provincija, uključujući Milano, Rim i Veneciju, a da je osam osoba pod istragom kao deo grupe koja na aplikaciji Telegram sebe naziva "ratnicima", prenosi Rojters.
Sumnja se da su se oni spremali da izvedu napade tokom demonstracija zakazanih u subotu i nedelju u Rimu protiv vladinih zdravstvenih propusnica, kojima se omogućava ulazak na mnoga javna mesta u okolnostima pandemije kovid-19.
Zelena propusnica je digitalni ili papirni sertifikat koji pokazuje da li je neko primio najmanje jednu dozu vakcine protiv kovid-19, da li je testiran kao negativan na virus ili se nedavno oporavio od bolesti, a uveden je tokom leta kako bi se sprečilo širenje infekcije i ohrabrili ljudi da se vakcinišu.

Ovaj sistem izazvao je proteste nekih Italijana koji kažu da on narušava prava i slobode, ali se samo manji broj njih pojavio na demonstracijama organizovanim prošle nedelje kojima je planirano da se blokira železnički saobraćaj širom zemlje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading