SLOVENAČKA POLICIJA TRAŽI Zabraniti okupljanje antivaksera
EPA/IGOR KUPLJENIK

Slovenačka policija će ponovo predložiti zabranu okupljanja protivnika vakcinacije nakon njihovog upada u studio TV Slovenija.

Policijska uprava LJubljana ponovo će predložiti zabranu okupljanja protivnika vakcinacije zbog događaja i okolnosti od petka, koji, prema navodima policije, ne omogućavaju bezbedno sprovođenje ovog skupa.

Ispred zgrade RTV u Kolodvorskoj ulici u LJubljani, grupa ljudi koja veruje da korona virus uopšte ne postoji, svakodnevno protestuje, a sinoć su oko 20 časova upali u prostorije RTV, tačnije studija u kojem se snima Dnevnik.

Policija je stigla na mesto događaja i više puta ih je pozivala da napuste studio ili zgradu, ali oni nisu hteli da poslušaju pozive pa je nakon intervencije policajaca uspostavljen javni red i uklonjeni su demonstranti iz prostorija RTV -a, saopštila je PU LJubljana.

Zabranu ovog mitinga predložila je ljubljanska policija i krajem jula, jer je u to vreme na skupu utvrdila tri prekršaja, uključujući neovlašćeni ulazak u zgradu RTV Slovenija.

Demonstranti su i tada narušavali javni red i nisu se pridržavali mera obezbeđenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading