VIŠE OD 600 MIGRANATA ULETELO U AVION Isplivala fotografija unutrašnjosti američkog vazduhoplova, jedna stvar posebno intrigira!(FOTO)
Printscreen

Naime, brojni mediji preneli su svjedočanstva o neviđenim gužvama i metežu, a posebno je šokantno izgledao snimak C-17 Globemastera III američkog ratnog vazduhoplovstva, kada su brojni Afganistanci doslovno uletali u putanju transportnog aviona pritom rizikujući svoje živote da se uhvate za letelicu, što je kasnije nekolicinu nesrećnika koštalo života budući da su pali u smrt.

Nedugo nakon poletanja pojavio se snimak iz samog kokpita na kojoj se čuje posada kako u razgovoru s kontrolorima leta procenjuje da je u avion verovatno ušlo 800 ljudi. Ipak, nakon sletanja na lokaciju koja zasad nije objavljena, prebrojali su 640 srećnika, avganistanskih civila koji su uspeli da dođu na sigurno.

Posada isprva nije nameravala da pusti toliko ljudi unutra, pogotovo s obzirom da je kapacitet ove letelice, u normalnim okolnostima, manje od 150 ljudi. Veći deo kabine namenjen je, naime, teretu. No, s obzirom na paniku koja je vladala u Kabulu, kad su videli ljude kako se penju iznad poluotvorene rampe, posada je odlučila dozvoliti im put u spas, radije nego ih silom isterati napolje.

"Defense One" je u međuvremenu dobio od nekoga iz Pentagona fotografiju unutrašnjosti aviona, nakon dramatičnog ukrcavanja, i objavio taj prizor, prenosi Jutarnji.

Ono što je privuklo pažnju korisnika društvenih mreža je to što su se u avionu uglavnom nalazili mlađi muškarci, a žena skoro da nije ni bilo.

- Skoro svi su odrasli muškarci. Šta je sa ženama i decom? - naveo je jedan od njih, dok je drugi konstatovao da "ponovo beže većinom muškarci".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zelja

17.08.2021 18:36

Jao,junaakaa!I sacuvaj nas Boze,takvih!!!