BAJDENOV PRLJAVI PLAN ZA KOSOVO Vašington ponudio Prištini velike ustupke ako prihvate!
EPA/SARAH SILBIGER

Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena vodila je tajne razgovore sa više zemalja nego što je ranije bilo poznato u očajničkom pokušaju da obezbedi privremeni smeštaj ugroženih Avganistanaca koji su radili za američku vladu, rekla su četiri američka zvaničnika Rojtersu.

Tajni razgovori sa Kosovom i Albanijom naglašavaju želju američke administracije da zaštiti Avganistance koji su radili za SAD od talibanskih odmazda, dok se bezbedno završava proces odobravanja njihovih američkih viza, navodi agencija.

BAJDENOV PRLJAVI PLAN ZA KOSOVO Vašington ponudio Prištini velike ustupke ako prihvate!

EPA

 

Bajdenova administracija je istraživala da li bi Kazahstan, Tadžikistan i Uzbekistan primili hiljade kandidata, ali to nije dalo željeni napredak.

Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija nije odgovorilo na zahtev Rojtersa da da svoj komentar.

Ambasade Albanije, Kazahstana, Tadžikistana i Uzbekistana, takođe, nisu odgovorile na zahtev da daju svoj komentar, navela je britanska agencija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ja

14.08.2021 07:58

Sta rade taj narod tamo u jedoj siromasnoj zemlji I beiden treba da zna da je to rizicno za taj narod tamo to treba I trebaju Islamiske drzave da preuzimaju I da sprece haos u avganistanu da brand I cuvaju taj narod avganistana da se ukljuce sve Islamiske drzave da pomognu tom narodu

sara

14.08.2021 10:59

Senilni deda Kosovo i šiptare koristi samo da zadovolji svoje prljave planove!!!!.