FRANCUZI NA NOGAMA Ljudi besni, ne žele (N)ovu normalnost: Makrona u zatvor! (VIDEO)
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Demonstranti su se okupili u blizini stanice „Port rojal“, ali policija im nije dozvolila da se približe zgradi V.

Među učesnicima su pristalice pokreta „Žuti prsluci“. Publika skandira „Makrone, ne želimo tvoju zdravstvenu propusnicu!“, „Makrone – u zatvor“, prenose RIA Novosti.

Demonstranti su počeli da se okupljaju posle 16.30, nakon što je Vrhovni sud odobrio korišćenje sanitarnih propusnica za kafiće, restorane i tržne centre od 9. avgusta.

Protesti u Marselju

Bilo je i protesta u Marselju, gde je nekoliko desetina demonstriralo ispred Instituta univerzitetske bolnice protiv obavezne vakcinacije bolničkog osoblja, navodi novinar AFP -a sa lica mesta.

Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je 12. jula nove restriktivne mere zbog pandemije. Predložio je proširenje važnosti sanitarnih propusnica. Ovaj dokument pokazuje da li je građanin već bio bolestan od kovida 19, ili je vakcinisan, ili je prošao negativan PCR test. Sada će propusnice biti potrebne za posete barovima, restoranima, kao i za putovanje vozovima na velike udaljenosti i avionima. Takođe, šef francuske republike najavio je obaveznu vakcinaciju za lekare i sve zaposlene u bolnicama i staračkim domovima.
 

Sanitarna propusnica već od 21. jula važi u muzejima, pozorištima, bioskopima, na festivalima, u zabavnim parkovima, kao i na svim kulturnim manifestacijama sa više od 50 ljudi.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading