ZA UBISTVO PREDSEDNIKA HAITIJA OSUMNJIČENA I SUDINICA Bivša sudija se tereti za ubistvo Moiza
EPA

Policija Haitija objavila je da je među osumnjičenima za ubistvo predsednika Žovnela Moiza i bivša sudinica Vrhovnog suda Vendel Kok Telo, za koju tvrde da se sastajala sa kolumbijskim plaćenicima koji su ga likvidirali.

U izveštaju Rojtersa se navodi da su vlasti izdale nalog za hapšenje sudije Vendel Kok Telo, koja je smenjena u februaru ove godine kada je Moiz objavio da se protiv njega planira državni udar, ali trenutno se ne zna gde se sada nalazi osimnjičena.

Kolumbijski plaćenici i dvojica Amerikanaca poreklom sa Haitija, koji su uhapšeni posle Moizovog ubistva 7. jula, priznali su da su se sastajali sa sudijom Kok Telo.

"Nekoliko njih je izjavilo da su bili u njenoj kući i policiji su dostavili dokumenta potpisana tokom tih sastanaka", rekla je portparolka policije Haitija Mari Mišel Verije.

Još uvek ima mnoštvo otvorenih pitanja u vezi sa ubistvom predsednika Haitija, između ostalih i kako su ubice uspele da prođu obezbeđenje u Moizovoj kući, a jedan od najviših zvaničnika njegove administracije uhapšen je pod sumnjom da je sarađivao s atentatorima.

Komentari (0)

Loading