DODIKOV VELIKI KONTRAUDARAC! Srbi imaju keca u rukavu, Mile najavio povlačenje iz sporazuma o vojsci!
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Dodik je pozvao sve Srbe u Agenciji za istrage i zaštitu BiH da ne postupaju po nalozima Tužilaštva u vezi sa nametnutim zakonom od strane odlazećeg visokog predstavnika o kažnjavanju "negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca", te istakao da tome moraju da se suprotstave.

- Zahtevam od direktora SIPA da ne postupa po tim nalozima i da ne postupa nijedan Srbin. Verujem da će i Hrvati prihvatiti da ne postupaju po takvim stvarima, jer će se tako nešto i njima desiti ubrzo - rekao je Dodik.

       
Dodik je uveren da nijedan srpski tužilac i sudija neće postupati po Inckovoj odluci, te da će se založiti da zaštiti svakog građanina Republike Srpske.     
       
Dodik smatra da će sveopšti otpor u Republici Srpskoj nametanju dopuna Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca" pokazati svu njegovu besmislenost, a najviše besmisao funkcionisanja BiH.

Printscreen

 

- Ovo će pokazati sav neuspeh BiH i same intervencije koju je nametnuo Incko - rekao je Dodik.

On je podsetio da su Srbi ranije rekli da je u Srebrenici bio težak zločin i da je stradalo mnogo Bošnjaka, ali da se isto tako ne može prihvatiti kvalifikacija koju žele da nametnu.

- Ne možemo da prihvatimo da postoje Srbi koji su gotovo u identičnom broju stradali i da oni budu zanemareni od pravosuđa - rekao je Dodik.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što su predstavnici političkih partija iz Republike Srpske došli do jedinstvenog stava o ovom pitanju, te ocenio važnim to što su se predstavnici političkih stranaka iz Republike Srpske saglasili da nema legitimno izabranog visokog predstavnika.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da je na ovom sastanku razgovarano i o formiranju koncentracione, odnosno vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi bila i opozicija, a njen cilj bi bio da se ponište sve nametnute odluke visokih predstavnika.

Printscreen

 

Naveo je da prihvata da se formira Vlada u kojoj će biti lideri partija shodno njihovoj veličini i učešću u političkom životu Republike i da se na taj način okupe.

- Razgovaraćemo o tome i u narednim danima. Spreman sam i ponudio sam na prethodnom sastanku lidera partija Srpske da podnesem ostavku na mesto člana Predsedništva, kao i da to urade i svi poslanici i članovi Saveta ministara, odnosno da se povučemo iz tih organa, što bi bila jaka poruka - rekao je Dodik.

 

Dodik kaže da bi cilj koncentracione Vlade bio da se Srpska vrati u ustavnu poziciju vezano za Ustav BiH, odnosno da se ponište sve nametnute odluke visokih predstavnika, kao i one neustavne.

- Takođe, cilj bi bio da se povučemo iz sporazuma o vojsci koji smo dali, kao i sporazuma o indirektnim porezima, te na tom planu formiramo svoju instituciju, da se povučemo iz sporazuma o Visokom sudskom i tužilačkom savetu, te da se pravosuđe organizuje u skladu s onim što je predviđeno ustavima Srpske i BiH - pojasnio je Dodik.

Komentari (0)

Loading