UŽAS U LEVERKUZENU NE PRESTAJE Građani preplašeni, užareni talas im nanosi teške opekotine, 100.000 litara zapaljive tečnosti na putu plamena!
Printscreen/Twitter

Nakon eksplozije se nad gradom nadvio veliki crni oblak dima, prenela je nemačka agencija DPA. Eksplozija se dogodila u delu parka na kojem se spaljuje otpad, rekao je portparol "Kurente", a prenosi agencija Rojters.

Rukovodstvo tog parka je objavilo na Tviteru da još uvek nije jasno šta je izazvalo eksploziju. "Stanovnici bi trebalo da uđu u zatvorene prostore i da zatvore vrata i prozore", saopšteno je iz "Hemparka".

Nemačka agencija za civilnu zaštitu upozorila je na "ekstremnu opasnost".

Nemačka televizija VDR je ranije izvestila, pozivajući se na svedoke, da se čula eksplozija i da se pojavio oblak dima na mestu gde se nalazi "Bajerovo" postrojenje.

Policija je na Tviteru saopštila da zatvara obližnji autoput.

Kompanija "Bajer" i hemijska kompanija "Lankses" su 2019. godine prodale kompaniju "Kurenta", koja je operater tog parka, kompaniji "Mekveri infrastrakčer" za sumu od 3,5 milijardi evra.

Internetom su počeli da kruže snimci i poruke građana koji su preživeli snažnu eksploziju.

- Jako smo se uplašili, tresli su nam se prozori na kući. Nadam se da niko od naših sugrađana nije nastradao - rekla je jedna žena u objavi na Fejsbuku.

Drugi sugrađanin rekao je da tako nešto do sada nije doživeo i da je osetio kako mu toplotni talas prži kožu.

Oblak dima vidljiv je i u okolnim gradovima, pa su ljudi počeli da dele snimke i fotografije, pitajući se šta se dogodilo.

 

- Kod nas u Vajsdorfu videla sam ogroman dim, svi smo se uplašili. Nadam se da niko nije poginuo - napisala je žena na Fejsbuku.

Jedna žena zabrinuta je za bezbednost svog sina koji radi u Leverkuzenu.

- Bojim se za njega. Prvo su nas pogodile poplave, a sad i ovo. Nije mi jasno zašto nam se ovo dešava - napisala je ona.

Ukoliko se požar ubrzo ne lokalizuje preti da zahvati zgradu u kojoj je skladišteno preko 100.000 litara zapalive tečnosti, piše Bild.

Kako su saopštili iz vatrogasne brigade, uzrok eksplozije još nije poznat. Njihove ekipe su na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar.

Komentari (0)

Loading