DODIK NAJAVIO Šta ako proglasimo odluku o nezavisnosti?
Foto: Printscreen

Odluka kojom je Valentin Incko nametnuo dopune u Krvičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, pokazuje da je on tipični srbomrzac, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare i poručio da odgovor RS može da bude proglašenje nezavisnosti već sledeće nedelje.

Srbi, istakao je, ovu odluku Incka nikada neće prihvatiti i dodao da je ovo "poslednji ekser u kovčegu BiH". Republika Srpska odbacuje tu odluku", rekao je Dodik i naglasio da Incko nije imao pravo da je donosi i da je ona pravno neutemeljena. On je više puta pred novinarima poručio da genocida u Srebrenici nije bilo.

Ponovio je da nema dijaloga u BiH i pozvao sve političke faktore u Republici Srpskoj da se ujedine u njenoj odbrani. Dodao je da Srpska treba da da institucionalni odgovor i da će biti sazvana sednica Narodne skupštine Republike Srpske sledeće sedmice. Ključno je da taj odgovor bude žestok i da bude prihvaćen od svih političkih činilaca, naveo je. 

"Hvala im što su nas probudili ovom odlukom, mislili smo da Incko i ostali nisu toliki kreteni" kazao je. Dodik je rekao da će prisustvovati narednoj sednici NSRS da bi, kaže, predložio konačan i odlučan odgovor.On je dodao da je čuo da je Incko za to primio dva miliona dolara ili evra.

"NSRS ima crvene linije koju ja neću da predjem, ovo traži zeštok odgovor pa i da proglasimo samostalnost već naredne sedmice", naveo je Dodik.Ako pustimo ovako dalje, onda mi ovde nemamo šta da čekama, rekao je Dodik i dodao da će predložiti da svi Srbi napuste pravosuđe BiH.

Spreman je, istakao je, da sve podredi odbani Republike Srpske."Šta ako proglasimo odluku o nezavisnosti, oni nam ne mogu nšta. Prema tome šta? Sukoba neće biti, tražimo samo političku podršku za odluke koje ćemo doneti", pitao  je Dodik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading