ŽIVOT MI JE U OPASNOSTI, DOĐI DA ME SPASEŠ! Otkriveni poslednji trenuci predsednika Haitija
EPA

Zastrašujući detalji iz poslednjih trenutaka života predsednika Haitija Žovenela Moizea govore da članovi njegovog obezbeđenja nisu odgovorili na panične molbe predsednika.

U prvom predsednikovom pozivu, koji se dogodio u 01.34 časa posle ponoći, predsednik je navodno rekao komesaru Nacionalne policije Haitija: "Pucaju ispred kuće. Mobilište ljude"!

Kako niko nije odgovorio na njegove pozive za pomoć, Moize je tada pozvao jednog taktički obučenog službenika Nacionalne policije, rekavši mu: "Gde si? Treba mi tvoja pomoć odmah! Život mi je u opasnosti. Dođi brzo! Dođi da mi spaseš život!".

Pre nego je telefonska veza prekinuta, usledio je trenutak tišine, a nakon toga se čuo zvuk rafalne paljbe.

Taj policijski službenik, koji je tražio da ostane annoniman, tada je počeo da viče na svoje kolege, pozivajući da se odmah vrate u svoje automobile i da krenu, nakon čega su se tri automobila uputila ka naselju Pelerin 5, gde se nalazila rezidencija predsednika.

Moizeve ubice su, prema rečima jednog policijskog službenika, pretresle najpre kuću, a zatim su ga upucali, nakon što su prethodno razgovarali sa nekim preko telefona kako bi identifikovali predsednika. Žovenel Moize ubijen je 7. jula, a njegova supruga je tada povređena i prebačena na lečenje u bolnicu u Majamiju na Floridi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading