NAPADNUT KONVOJ TURSKE VOJSKE! Uništena brojna vozila, vojnici popadali od detonacije, a onda su se začuli JAUCI! (FOTO)
Foto: Printscreen

- Eksplozivna naprava eksplodirala je danas popodne, pogodivši konvoj turskih vojnih vozila na području Zilkana, na obodu planina okruga Bašika, ranivši dva turska vojnika i pripadnika kurdskih asajških snaga - rekao je irački izvor bezbednosti za "Al Ain News" sa sedištem u UAE.

Prema neimenovanom izvoru, brojna turska vojna vozila takođe su oštećena u napadu. Još nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Turska vojska, koja se već dugi niz godina bori protiv Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Iraka, održava veliki vojni kamp u Zilkanu. Kamp je osnovan pre šest godina.

U aprilu je turska vojska pokrenula združene operacije "Kandža-munja" i "Kandža-grom" protiv ćelija PKK-a u regionu Iračkog Kurdistana. Prema tvrdnjama Ankare, do sada su 142 borca PKK-a ubijena, ranjena ili zarobljena.

Napad u Zilkanu izvela je najverovatnije PKK, koja nastavlja da pokreće napade na turske snage u severnom Iraku uprkos svim nedavnim operacijama

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading