NAJGORE IM TEK DOLAZI! Nemaci sa strahom gledaju u selo kod Kelna, ako pukne hiljade će stradati!
EPA

Nemačka se još nosi s katastrofalnim poplavama koje su odnele više od stotinu života i uništile brojne stambene i poslovne objekte, a već preti nova opasnost. Strahuje se da bi mogla popustiti velika brana nedaleko Kelna koja je takođe pod navalom bujičnih poplava.

Vlasti su naredile evakuaciju stanovnicima nekoliko sela na jugu regije jer veruju da bi brana Steinbah mogla pući i izazvati novu katastrofu.

Dosad je poplavljene regije napustilo oko četiri i po hiljada ljudi i malo je verojatno da će se uskoro vratiti u svoje domove jer prognostičari najavljuju nove padavine. Inžinjeri i vatrogasci čitave su noći ispumpavali vodu iz akumulacijskog jezera, postigavši da se nivo vode smanji za oko dva centimetra.

Lokalne vlasti su ujutro izdale saopštenje kako je situacija stabilna, ali i dalje vrlo opasna. Voda se i dalje ispumpava, a radi sigurnosti zatvoren je krak autoputa 61.

Brana je izgrađena u razdoblju od 1934. do 1936., a detaljno je renovirana od 1998. do 1990. Rezervoar se prostire na više od četrnaest hektara zemljišta, na najdubljoj tački dubok je više od 17 metara, a kapacitet mu je milion kubičnih metara vode.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading