DIPLOMATSKI SKANDAL ZBOG UTAKMICE! Turska pozvala grčkog ambasadora, fudbaleri dva sata zaglavljeni na aerodromu!
Foto: Pixbay

Prema izvoru iz Ministarstva spoljnih poslova Turske, od Grčke je zatraženo da preduzme potrebne mere kako bi se izbeglo ponavljanje sličnog incidenta, prenosi Anadolija.

Spor oko procedura protiv koronavirusa doveo je do otkazivanja prijateljske fudbalske utakmice zakazane za utorak, a turski Galatasaraj ukazao je juče na diskriminaciju, grub i nepravedan tretman grčkih zvaničnika na aerodromu.

Grčki službenici odbili su PCR testove igrača turskog kluba, zahtevajući nove testove na koronavirus, objavio je Galatasaraj u poneđeljak, što je kasnije dovelo do otkazivanja utakmice s grčkim Olimpijakosom.

Takođe, grčki službenici primorali su ih da čekaju na aerodromu dva sata iako su završili sve procedure, kazali su iz Galatasaraja.

Galatasaraj je saopštio da je meč otkazan jer nisu prihvaćeni njihovi PCR testovi i zbog grubog ponašanja grčkih službenika nakon čega su se vratili letom u Tursku.

Turski fudbalski klub je u saopštenju naveo da je prvi put doživeo ovakvo nepoštovanje i da očekuje izvinjenje od grčkih zvaničnika zbog tretmana koji je bio u suprotnosti sa ljudskim pravima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading